Nieuws

Examen 2024

23/02/24 - Wetboek Notariaat Larcier - beslissing Nederlandstalige Benoemingscommissie

Wij werden gecontacteerd door de auteurs van het Wetboek Notariaat van Larcier. Zij hebben ons het volgende laten weten:

Omdat we hebben vastgesteld dat in het Wetboek Economisch Recht een aantal annotaties door de uitgever onbedoeld werden opgenomen, vonden wij het belangrijk de Benoemingscommissie daarvan in te lichten.

Het betreft toevoeging van Cassatierechtspraak en rechtspraak van het Grondwettelijk Hof, bij de volgende artikelen: XX.2; XX.3; XX.20; XX.59; XX.73; XX.82; XX.104; XX.105; XX.110; XX.121; XX.132; XX.139; XX.144; XX.165; XX.173; XX.174; XX.176 van het WER.

Dit werd besproken op de benoemingscommissie van 23 februari laatstleden.

Aangezien het hier een zettingsfout betreft van de uitgeverij, en gelet op de timing waarop het nieuws werd gecommuniceerd, heeft de Benoemingscommissie beslist deze versie van dit wetboek uitzonderlijk en eenmalig als toegelaten wetboek te beschouwen. Voor het overige blijven de op onze website aangekondigde regels integraal van toepassing.

 

 

Het schriftelijk examen gaat door 9 maart 2024 in Antwerpen Expo.

Voor de juiste interpretatie van het examenreglement:
  • De regels verbieden niet dat post-it briefjes de wet vermelden (sensu lato) die ze gemakkelijk vindbaar maken, aangezien dat hun doel is.
  • Verwijzingen van artikel naar artikel zijn geen verboden aantekeningen. 
  • Indien nodig worden rekenmachines ter beschikking gesteld.
 
Tim Wuyts en Damien Jans